Nytårsangst

Lydtræning

Det allerbedste er, at forebygge nytårsangst vha. LYDTRÆNING, gerne allerede når hunden er hvalp. Har du en hund allerede er bange, kan du med fordel bruge en kombination af feromoner og kosttilskud sammen med lydentræningen. Start i god tid. Gerne august/september.
Når man går igang med lydtræning, er det allervigtigste man skal huske, at gå langsomt frem og at hunden er tryg og har det sjovt imens I træner.
– Start på det aller laveste lydniveau, husk hundens hørelse er meget bedre end vores
– Lav nogle lette og kendte øvelser med hunden samtidig med at der gives masser af gode godbidder = sjovt, lækkert og succes
– HUSK hvis hunden reagerer på lyden, er det for højt og der skal skrues ned
– Når hunden ikke længere reagere på lyden, kan der lige så stille skrues lidt op
– Træn kun ca. 5-10 min. om dagen
Nyttige Links
Lydfiler til træning
Lyd CD
DKK Fyrværkeri
Gratis lydangst webinar

Feromoner

Gør det nemmere og arbejde med angst og stress

Feromoner hund
Feromoner til hunde er en efterligning af et signalstof, som udskilles af tæven, når hun dier sine hvalpe. Feromoner virker ved at binde til nogle nervereceptorer i et lille organ i hundens gane, og derved går der et nervesignal til hjernen, som fortæller hunden, at den kan føle sig tryg.
Feromoner kat
Feromoner til kat, er en efterligning af duft/ signalstoffer som katten affsætter rundt omkring. Katten bruger disse duft/signalstoffer til at kommunikere med andre katte og til at minde sig selv om hvor der er trygt. Visse feromoner kan hjælpe katte, der er stressede eller utrygge, mens andre dæmper konflikter katte imellem.
Feromoner har en hel unik virkningsmekanisme og kan derfor anvendes sammen med både kosttilskud og receptpligtig medicin. Feromoner fås som halsbånd, diffusor til stikkontakten og som spray.

Kosttilskud

Naturlige angstdæmpere

Der findes flere forskellige kosttilskud mod angst og stress. Fælles for dem er, at de er lavet af naturligt forekommende aminosyrer, mælkepeptider og lignende. De virker på ingen måde sløvende, men gør det bare lettere for dyret, at håndtere ubehagelige situationer. Og som nævnt kan det med fordel bruges sammen med feromoner i forbindelse med eks. lydtræning og selve nytårsaften. Vi har på klinikken to forskellige typer kosttilskud: